سرخط خبرها

عناب

عناب(Jujube)

عناب، یک میوه بسیار مقوی با فواید بسیار است. این میوه که خرمای قرمز یا خرمای چینی نیز معروف است، ثمره درخت یا درختچه های کوچکی با برگ های سبز مایل به زرد است. این گیاه بومی جنوب آسیا و جنوب و مرکز چین است. عناب در حدود ۱۰ هزار سال قدمت داشته و بیش از ۴۰۰ رقم از آن در سراسر جهان پرورش داده می شود.

میوه عناب یا سیب کوهی در ابتدا سبز رنگ است اما پس از رسیدن به طیف های مختلف قرمز تبدیل می شود. این میوه پاییزی، مصارف دارویی فراوانی دارد و از قدیم برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفت.

ترکیبات شیمیایی :

این میوه منبع خوبی برای ویتامینA، C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و املاح معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و آهن است.

خواص درمانی :

  • عناب دارای ترکیبات آرامش بخش است و می تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.
  • فسفر و آهن موجود در عناب در تولید گلبول های قرمز و کاهش کم خونی موثر است.
  • املاح معدنی موجود در عناب، به تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کند.
  • فیبر و پروتئین بالا و کالری پایین این میوه، به فعالیت دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین با ایجاد احساس سیری بلند مدت، به کاهش وزن کمک می کند.
  • ویتامین C و A این میوه، آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می کنند، به تولید گلبول های سفید کمک و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  • براساس پژوهشهای علمی، عناب دارای خاصیت آرام بخش است به همین دلیل برای افرادی که با مشکلات اضطراب و استرس مواجه هستند، مفید است.
  • آنتی اکسیدان های موجود در این میوه، خواص ضد سرطانی دارد، بعلاوه از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند.

  • مصرف عناب به درمان انواع التهاب های پوستی مانند اگزما و آکنه کمک می کند. بعلاوه آنتی اکسیدان های موجود در آن از پیری زودرس و ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند.
  • فیبرهای موجود در این میوه به نام ساپونین و تریترپین به فرایند جذب مواد مغذی کمک کرده و تحرکات معده و روده را تقویت می کند به همین دلیل در پیشگیری از یبوست، درد و نفخ معده و حتی بیماری های سخت درمان مانند سرطان روده موثر است.
  • این میوه در محافظت کبد در برابر آسیب ها موثر است و آنتی اکسیدان های موجود در آن به تصفیه خون و دفع مواد سمی کمک می کنند.
  • پتاسیم بالای این میوه، به حفظ سلامت قلب کمک می کند. از طرف دیگر سدیم کم آن به کنترل فشار خون و حفظ تعادل آن کمک می کند و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می کاهد.
  • فلاونوئیدهای موجود در عناب، به این میوه خاصیت ضدباکتری و ضد ویروسی داده اند و این میوه علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به انواع بیماری های ویروسی و باکتریایی، می تواند دهان را پاکسازی کرده و از پوسیدگی دندان جلوگیری کند.

توجه:

عناب به علت دارابودن بعضی کربوهیدرات های پیچیده، می تواند برای مبتلایان به دیابت خطرناک باشد بنابراین پیش از مصرف آن، با پزشک خود مشورت نمایید.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *