سرخط خبرها

انار

انار(Pomegranate)

گیاه انار یک درخت کوچک، نیمه گرمسیری و خزان شونده است که بومی ایران بوده و از حدود ۳۰۰۰ سال پیش در مناطق مختلف ایران کاشته می شد. این درخت دارای شاخه های تیغ دار بوده و میوه آن کروی شکل، دارای پوست ضخیم و دانه های سخت با پوشش آبدار و شفاف است. دانه های انار در رنگ های متنوعی از سفید تا قرمز و با طعم های ترش تا شیرین هستند.

امروزه بیش از ۲۰ نوع انار در بین النهرین، شمال آفریقا، جنوب اروپا، اسپانیا و سایر نقاط دنیا پرورش داده می شود.

این گیاه دارای خواص بسیار زیادی است و تمام قسمت های آن شامل میوه، گل، برگ و ساقه آن در پزشکی و صنایع بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

 ترکیبات شیمیایی :

انار غنی از انواع ویتامین ها از جمله A، C، E و ویتامین های گروه B مانند فولیک اسید، ریبوفلاوین، نیاسین و تیامین و املاح معدنی متنوعی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم، سدیم و فسفر است.

خواص درمانی :

  • مقدار آنتی اکسیدان موجود در انار تقریبا سه برابر چای سبز است. این میوه منبع بسیار مهمی برای انواع آنتی اکسیدان های از جمله پلی فنول هاست که ضمن مبارزه با رادیکال های آزاد، در پیشگیری از انواع بیماری های قلبی و عروقی موثر است. این آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از انواع بیماری های سخت درمان از جمله سرطان نیز مفید هستند.
  • این میوه به دلیل دارا بودن مقادیر مناسبی آهن، می تواند از بروز کم خونی جلوگیری کند.
  • انار خاصیت ضدباکتریایی و ضد ویروسی داشته و به خوشبو شدن دهان و کاهش اثرات پلاک های دندانی کمک می کند.
  • خاصیت ضدباکتریایی و ضد ویروسی انار، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  • روغن دانه های انار، خاصیت ضدالتهابی داشته و برای تسکین انواع بیماری های پوستی مانند اگزما، خشکی پوست، آفتاب سوختگی مفید است. این روغن حاوی اسانسی به نام پانولیکیک بوده که یک آبرسان قوی است و پوست را مرطوب می کند.
  • روغن دانه انار حاوی اسید پاناسیک می باشد که موها را قوی و ضخیم می کند و با افزایش گردش خون در پوست سر، باعث بهبود رشد مو می شود.
  • ویتامین C موجود در انار، به کنترل چربی پوست کمک کرده و در درمان جوش و آکنه مفید است. همچنین این ویتامین در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا و درمان آن موثر است.
  • ترکیبات موجود در انار، در تولید الاستین و کلاژن موثر بوده و به نرمی، لطافت و شفافیت پوست کمک می کند.

  • فیبر فراوان موجود در این میوه، از بروز یبوست جلوگیری کرده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین با افزایش احساس سیری و کاهش اشتها، می تواند به لاغری و کاهش وزن منجر شود. علاوه بر این، پرده های سفید رنگی که اطراف دانه های انار را احاطه کرده اند، حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر نامحلول هستند و مصرف انار با این پرده ها، به افزایش حرکات روده و کاهش مشکلات گوارشی کمک می کند.
  • فولات یا فولیک اسید موجود در انار، برای زنان باردار و رشد جنین آنها بسیار مناسب است. البته مصرف انار در سه ماه اول دوران بارداری می تواند منجر به سقط جنین شود اما پس از آن از زایمان زودرس و صدمات مغزی نوزاد پیشگیری می کند.
  • مصرف انار برای سم زدایی و پاکسازی کبد مفید است. دانه های انار با کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب به مبارزه با بیماری های کبدی کمک می کند. پژوهشها نشان داده اند که این میوه برای محافظت از کبد در برابر بیماری زردی نیز موثر است.
  • آهن فراوان موجود در انار، به افزایش تعداد هموگولوبین کمک کرده و می تواند در درمان کم خونی موثر باشد.
  • انار یک درمان طبیعی برای اسهال است اما مصرف بیش از حد آب انار، می تواند باعث ابتلا به یبوست شود.
  • آب انار می تواند مانع چسبندگی پلاکت شده و از لخته شدن خون جلوگیری کند.
  • انار یک میوه ادرار آور است و مشکلات ناشی از بیماری های کلیوی را کاهش می دهد.
  • انار می تواند انگل های موجود در روده را از بین برده و تعداد آنها را کاهش دهد.
  • املاح معدنی موجود در انار، به حفظ سلامت و استحکام استخوان کمک کرده و ابتلا به بیماری های استخوانی را به تاخیر می اندازد.
  • مصرف انار در بازسازی سلولهای پوستی در لایه درم و اپیدرم موثر بوده و می تواند به بهبود سریعتر جای زخم کمک کند.

توجه:

مصرف انار ممکن است با برخی داروهای کبدی تداخل داشته باشد.

همچنین افراد مبتلا به زخم معده و روده، بهتر است بدون مشورت با پزشک، از مصرف این میوه پرهیز کنند.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *