سرخط خبرها

فندق

فندق(Hazelnut)

فندق با نام علمی Corylus Avellana یکی از خشکبار بسیار پرخاصیت و میوه درختچه ای کوتاه با برگ های پهن، نوک تیز و دندانه دار است. این گیاه بومی نواحی کوهستانی اروپا و آسیای صغیر است و به صورت تجاری در ترکیه، ایتالیا، یونان، گرجستان، آمریکا کاشته می شود.

این خشکبار سرشار از پروتئین،اسیدهای چرب غیراشباع، آهن، فسفر، کلسیم، پتاسیم، منگنز، مس و ویتامین هایA، گروه B، C، E و K  بوده و میوه و روغن آن به دلیل طعم و خواص بی نظیر، در صنایع غذایی، شیرینی سازی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارند.

خواص درمانی :

  • فندق حاوی ویتامین A و C بوده که با خاصیت آنتی اکسیدانی خود از چین و چروک و پیری زود رس جلوگیری می کند.
  • یک فنجان فندق، می تواند نزدیک به ۹۰% نیاز روزانه بدن به ویتامین E را تامین کند.
  • چربی های غیراشباع این خشکبار، به مرطوب سازی و لطافت پوست کمک کرده و پوست را درخشان می کنند.
  • املاح معدنی همچونن کلسیم، پتاسیم، منگنز و منیزیم موجود در فندق برای سلامت سیستم ایمنی، پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و بهبود جریان خون مفید هستند.
  • اسید آفا لینوئیک و چربی های غیراشباع آن در کنار ویتامین های گروه B به پیشگیری از بیماری های روانی از جمله استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کنند. به علاوه حافظه را بهبود می بخشند.
  • روغن فندق برای تقویت موی سر مفید بوده و از خشکی و شکنندگی آن جلوگیری می کند.
  • اسیدهای چرب غیراشباع موجود در فندق به افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد خون کمک کرده و در حفظ سلامت قلب موثرند.
  • ویتامین E موجود درفندق به نام آلفا-توکوفرول، می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش دهد.
  • فندق حاوی مقادیر مناسبی منگنز است که نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد.
  • منیزیم موجود در این خشکبار، به حفظ سطح کلسیم بدن کمک کرده، از فشار بیش از حد به عضلات جلوگیری و از خستگی و اسپاسم آنها پیشگیری می کند.
  • یک فنجان فندق حاوی ۲۰-۱۵ گرم پروتئین است، بعلاوه فیبر بالایی دارد و به سلامت دستگاه گوارش، بهبود حرکات روده و کاهش احتمال ابتلا به یبوست کمک می کند.

  • منیزیم و منگنز موجود در فندق برای حفظ سلامت استخوان ها مفید بوده و از ابتلا به پوکی استخوان بخصوص در زنان جلوگیری می کند.
  • ویتامین B6 موجود در فندق، برای عملکرد اسیدهای آمینه ضروری است و اسیدهای آمینه نیز در تنظیم عملکرد سیستم عصبی موثرند. همچنین مصرف منابع گیاهی حاوی ویتامین B6 برای تولید انتقال دهنده های عصبی از جمله اپی نفرین، ملاتونین و سروتونین لازم است.
  • آهن موجود در فندق، یک درمان طبیعی برای مشکلات کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن است.
  • فندق حاوی ویتامین K بوده که با تحریک سنتز پلاکت ها، مانع از دست رفتن بیش از حد خون طی خونریزی می شود.
  • شاخص گلیسمی پایین فندق، این خشکبار را به میان وعده ای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل کرده است. به علاوه فندق با فیبر فراوان خود به افزایش زمان احساس سیری کمک کرده و از احتمال ابتلا به چاقی در این بیماران می کاهد.
  • فندق برای افراد مبتلا به بیماری فشار خون مفید است.
  • ویتامین E موجود در فندق برای سلامت کبد و درمان بیماری های کبدی مفید است.
  • فندق حاوی فولات فراوان است و مصرف آن برای مادران باردار و سلامت جنین آنها مناسب است.
  • مصرف منظم فندق می تواند در پاکسازی و درمان سنگ های کلیه مفید باشد.

توجه :

مغز فندق ممکن است در بعضی افراد باعث حساسیت و واکنش های آلرژیک شدید مانند شوک آنافیلاکسی شود.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *