سرخط خبرها
خانه / صفحه اول / خرمالو

خرمالو

خرمالو (Persimmon)

خرمالو یکی از میوه های قدیمی و از گیاهان دولپه ای و از درختان همیشه سبز است که خاستگاه آن به آسیای شرقی یعنی چین، کره و ژاپن باز می گردد. حدود ۵۰۰ گونه از این درخت در مناطق معتدل و گرمسیر پرورش و رشد می کنند. انواع مختلف خرمالو همچون خرمالوی ژاپنی، خرمالوی آمریکایی، خرمالوی هندی و خرمالوی سیاه، از معروف ترین و کاشته شده ترین گونه های این درخت هستند.

رنگ میوه خرمالو از زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است.  

ترکیبات شیمیایی :

خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌هایA، B3 ،B2، B1 و C  و مواد معدنی مانند کلسیم، گوگرد، آهن، روی، مس، فسفر و پتاسیم است.

خواص درمانی :

  • خرمالو یک میوه انرژی زاست و مصرف آن در فصل سرد، باعث افزایش متابولیسم بدن می شود.
  • خرمالو حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است و مصرف آن به بهبود سلامت لثه ها کمک می کند.
  • پکتین، پتاسیم و منیزیم موجود در خرمالو، با کاهش کلسترول، به سلامت قلب و عروق کمک کرده و چربی خون را نیز کاهش می دهد.
  • رنگ نارنجی این میوه به دلیل وجود آنتی اکسیدان بتاکاروتن است، به علاوه ویتامین A موجود در خرمالو نیز برای سلامت چشم و شبکیه مفید است.
  • خرمالو به تقویت معده و دستگاه گوارش کمک کرده و می تواند اسهال را برطرف کند.
  • این میوه حاوی انواع ویتامین های گروه B بوده که همه آنها برای عملکرد مناسب متابولیسم و فرایندهای آنزیمی مورد نیاز هستند.
  • ویتامین C موجود در خرمالو، به رفع کم خونی کمک می کند.
  • مصرف خرمالو می تواند به قطع خونریزی کمک کند.
  • این میوه حاوی ویتامین A بوده که در سلامت ناخن، مو و پوست موثر است.

  • ویتامین C، A، کاروتن و لیکوپن موجود در خرمالو، از آنتی اکسیدان های بسیار قوی بوده که می توانند ضمن محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد، از ابتلا به سرطان جلوگیری کند.
  • خرمالو سرشار از آب بوده و مصرف آن برای افراد مبتلا به سنگ کلیه و مثانه مفید است. این میوه ادرار آور است و به دفع سنگ کلیه نیز کمک می کند.
  • عنصر روی موجود در این میوه، به تقویت مو
  • و رشد بیشتر آن کمک می کند.
  • آنتی اکسیدان هایی مانند کاتچین و گالوکاتچین موجود در خرمالو، خواص ضدعفونی کننده، ضد التهاب و ضد خونریزی دارد.
  • مس موجود در خرمالو، به افزایش تولید گلبول های قرمز کمک و درمان کم خونی کمک می کند.
  • خرمالو یک درمان طبیعی برای بیماری هموروئید یا بواسیر است.
  • قندهای طبیعی موجود در این میوه به افزایش انرژی کمک کرده و برای رفع خستگی و آسیب های عضلانی احتمالی پس از ورزش مفید است.

توجه:

تانن موجود در خرمالو، می تواند منجر به یبوست شود به همین دلیل مصرف این میوه برای افرادی که از یبوست رنج می برند مناسب نیست.

در صورت ابتلا به بیماری های قلبی، سل و روده ای یا داشتن سابقه جراحی روده، قبل از مصرف این میوه با پزشک خود مشورت کنید.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *