سرخط خبرها
خانه / صفحه اول / پرتقال

پرتقال

پرتقال (Orange)

درخت پرتقال از خانواده مرکبات و یک درخت همیشه سبز است. پرتقال، از قدیمی ترین میوه هایی است که بشر از آن استفاده می کرده و از حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد، در کتب مختلف از آن نام برده شده است. مبدا این میوه چین بوده که بعدها به هندوستان و سپس سایر نقاط جهان برده شده است.

 در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نوع پرتقال در سراسر جهان کاشته می شود.

این میوه دارای پوستی زرد تا نارنجی رنگ و ضخیم بوده که از پره های پرتقال در مرکز آن محافظت می کند. عصاره پوست و شکوفه پرتقال، آب و گوشت این میوه در صنایع غذایی و بهداشتی استفاده های متنوعی دارد.

 ترکیبات شیمیایی :

پرتقال سرشار از ویتامین C، انواع ویتامین B مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و پانتونیک اسید بوده و املاح معدنی متنوعی مانند فسفر، منیزیم، پتاسیم، منگنز، کلسیم، سلنیوم و مس را دارا می باشد.

خواص درمانی :

  • یک عدد پرتقال حاوی بیش از ۱۷۰ ترکیب شیمیایی مختلف است و بیش از ۶۰ فلاونوئید متفاوت دارد. به همین دلیل این میوه یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند بوده و از بدن در مقابل انواع التهاب ها و بیماری ها محافظت می کند.
  • ویتامین C موجود در این میوه، احتمال ابتلا به کمبود آهن و کم خونی را کاهش می دهد. همچنین پرتقال حاوی مقادیر قابل توجهی اسید فولیک است که برای پیشگیری از کم خونی مفید است.
  • پرتقال به دلیل داشتن ویتامین Cفراوان، از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و به سلامت قلب و کاهش کلسترول بد کمک می کند.
  • فیبر موجود در پرتقال، با ایجاد احساس سیری بلند مدت، به تنظیم سطح قند خون، لیپید و انسولین کمک کند و برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است. از سوی دیگر، این میوه دارای شاخص گلیسمی پایین است و منجر به نوسان قند خون نمی گردد.
  • اسید فولیک موجود در پرتقال برای زنان باردار و حفظ سلامت مغز و دستگاه عصبی جنین لازم است.
  • مصرف پرتقال به دلیل دارا بودن ویتامین A و C به سلامت چشم کمک کرده و می تواند از ابتلا به آب مروارید جلوگیری کند.
  • پرتقال به علت دارا بودن ویتامین C، از ابتلا به سرماخوردگی کاسته و طول درمان این بیماری را کم می کند.
  • این میوه سرشار از هسپرتین، نوبیلتین و تنجرتین بوده و خاصیت ضد سرطانی دارد. همچنین مصرف پرتقال با مهار رشد سلولهای سرطان، مانع تشکیل تومور می شود.
  • پرتقال با دارا بودن فیبر و آب فراوان، پتاسیم و ویتامین C به سلامت قلب کمک می کند. پتاسیم موجود در این میوه به تولید بافت عضلانی قلب کمک کرده و خطر ابتلا به سکته قلبی را کم می کند.

  • آنتی اکسیدان های موجود در این میوه و ویتامین C فراوان آن، برای سلامت پوست مفید بوده و آسیب های ناشی از نور خورشید و آلودگی را کم می کند. همچنین به تولید کلاژن کمک کرده و از بروز علائم پیری زودرس جلوگیری می کند.
  • اسید سیتریک بالای این میوه نیز می تواند در درمان آکنه و جوش صورت مفید باشد.
  • ویتامین C و ریبوفلاونوئیدهای موجود در پرتقال، با بهبود گردش خود در پوست سر، باعث تقویت و افزایش رشد مو می شوند.
  • ویتامین C با کمک به تولید گلبولهای سفید، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و احتمال ابتلا به انواع بیماری های عفونی و ویروسی را کاهش می دهد.
  • هرپردین فالانون و پتاسیم موجود در پرتقال می توانند فشار خون بالا را کاهش دهند.
  • فیبر بالای موجود در این میوه، برای درمان یبوست مفید است.
  • اسیدفولیک موجود در این میوه، به بهبود عملکرد مغز کمک می کند.
  • پرتقال غنی از کلسیم است و به سلامت استخوان و دندان ها کمک می کند.
  • این میوه به علت دارا بودن انواع آنتی اکسیدان بخصوص فلاونوئیدها، قدرت حافظه را ارتقا داده و احتمال ابتلا به بیماری های ناشی از زوال عقل و حافظه را کم می کند.
  • پرتقال ضد اسپاسم عضلات بوده و آرام بخش است.

توجه:

مصرف پرتقال به علت دارا بودن پتاسیم، می تواند با داروهای بیماری قلبی تداخل داشته باشد. به علاوه زیاده روی در مصرف پرتقال برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مضر می باشد چون کلیه ها نمی توانند پتاسیم  اضافی را از بدن دفع کنند.

آلکالوئیدهای موجود در پرتقال، در مبتلایان به نارسایی کبدی، ایجاد حساسیت و ناراحتی می کند.

 

گردآوری:انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *