سرخط خبرها
خانه / صفحه اول / نارگیل

نارگیل

نارگیل (coconut)

درخت نارگیل از خانواده نخلیان و یک درخت مرتفع بوده که در مناطق استوایی گرم و مرطوب کاشته می شود. این میوه در ابتدا در جنوب آسیا کاشته می شد و بعدها به تمامی مناطق استوایی منتقل شد. مردم مناطق استوایی از تمام قسمتهای این درخت استفاده می کنند.

پوست میوه نارگیل نرسیده و تازه، سبز رنگ و پوست نارگیل رسیده، قهوه ای رنگ است. گوشت این میوه سفید رنگ و نسبتا سفت است و آب آن(آب موجود در میانه میوه) یکی از مقوی ترین و پرطرفدارترین نوشیدنی ها در دنیا است.

در صنایع بهداشتی، از ریشه و میوه(پوست، آب و روغن هسته نارگیل) درخت نارگیل استفاده فراوانی می شود.

ترکیبات شیمیایی :

نارگیل یکی از بهترین منابع خوراکی برای تامین فولات، نیاسین، تیامین و مواد معدنی مانند مس، کلسیم، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، یُد و سدیم است. همچنین آب این میوه که در مرکز آن قرار دارد حاوی فیبر محلول، منگنز، کلسیم، ریبوفلاوین و ویتامین C می باشد.

خواص درمانی :

  • نارگیل دارای خواص ضدباکتری و ضدقارچی بوده و برای درمان شوره سر مفید است. ویتامین K و آهن موجود در نارگیل باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.
  • روغن نارگیل، یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی برای پوست است و به درمان خشکی های پوست کمک می کند. همچنین این روغن حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان بوده و ضمن کاهش چین و چروک پوست، به جوانسازی آن کمک می کند.
  • آب نارگیل به دلیل دارا بودن انواع املاح معدنی، یک نوشیدنی مناسب برای جایگزین کردن مایعات از دست رفته در زمان اسهال است. به علاوه مصرف آن به دلیل فیبر محلول فراوان، برای رفع یبوست مناسب است.
  • آب نارگیل با کاهش چربی پوست، به درمان آکنه و جای جوشها کمک می کند.
  • آب و میوه نارگیل می تواند در تقویت سیستم ایمنی زنان باردار و جنین آنها اثرگذار باشد.
  • فیبر بالا و املاح معدنی موجود در نارگیل به بهبود هضم غذا کمک کرده، تهوع و استفراغ را کاهش داده و با افزایش جذب انواع ریزمغذی ها در روده، به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
  • میوه نارگیل شاخص گلیسمی پایینی دارد و با افزایش ترشح انسولین، به حفظ تعادل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. به علاوه این میوه باعث کاهش استرس در پانکراس و دستگاه آنزیمی بدن شده و می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

  • نارگیل با دارابودن مقادیری از عنصر یُد از عملکرد غده تیروئید پشتیبانی کرده و از ابتلا به گواتر جلوگیری می کند.
  • پتاسیم موجود در نارگیل، از خطر لخته شدن خون کاسته و به سلامت قلب و عروق کمک می کند.
  • نارگیل حاوی اسیدهای چرب کاپریل و لوریک اسید بوده و خاصیت ضد باکتری و ضد ویروسی دارد به همین دلیل به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و از ابتلا به بیماری های عفونی از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می کند.
  • مصرف آب نارگیل به حفظ هیدراتاسیون بدن کمک کرده و برای افزایش انرژی ورزشکاران مفید است.
  • شیر نارگیل(ترکیب گوشت نارگیل و آب به صورت پوره شده) حاوی مقادیر بالای آهن است و به درمان کم خونی کمک می کند.
  • نارگیل حاوی کلسیم و منیزیم است که به حفظ استحکام استخوان ها و افزایش کارایی عضلات کمک می کند. این میوه به دلیل دارا بودن انوا آنتی اکسیدان ها، یک روش طبیعی برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان است.
  • اسیدهای آمینه موجود در این میوه، به ساخت پروتئین و ترمیم بافت های بدن کمک می کند.
  • خاصیت ضدباکتری روغن نارگیل، آن را تبدیل به یک دهانشویه مناسب کرده است. این روغن با از بین بردن باکتری های مضر دهان، به سلامت دندان و بهبود بوی دهان کمک می کند.
  • آب نارگیل انرژی زا بوده و به رفع خستگی و کاهش استرس کمک می کند. بعلاوه در افزایش عملکرد مغز مفید است.
  • منیزیم بالای موجود در آب نارگیل، در درمان افسردگی موثر است.
  • آب نارگیل، سوخت و ساز بدن را افزایش داده و به کاهش وزن کمک می کند.
  • آب نارگیل حاوی ویتامین B1 بوده و ماهیچه های چشم را تقویت می کند.

 

توجه:

روغن و شیر نارگیل(مخلوط گوشت میوه با آب) سرشار از چربی های اشباع است. به همین دلیل مصرف آن به افراد مبتلا به چربی خون بالا و بیماری های قلبی توصیه نمی شود.

 

گردآوری:انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *