سرخط خبرها

کیوی

کیوی(Kiwi):

کیوی یک میوه تخم مرغ شکل و دارای پوست قهوه ای و پرز دار است که در آب و هوای معتدل رشد می کند. این میوه که بومی کشور چین بوده و به انگور چینی معروف است در قرن بیستم به نیوزیلند برده و به صورت تجاری کاشته شده است و نام آن نیز از پرنده بومی نیوزیلند به اسم پرنده کیوی، گرفته شده است.

 ترکیبات شیمیایی :

کیوی سرشار از ویتامین A، C، E و K بوده و منبع فوق العاده ای برای تامین پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و فولات است.

خواص درمانی :

  • کیوی مانند آسپرین عمل کرده و موجب رقیق شدن خون می شود به همین دلیل می تواند از بروز انواع سکته ها جلوگیری کند.
  • ویتامین C موجود در کیوی در کاهش علائم بیماری آسم موثر است.
  • کیوی به دلیل ویتامین ها و املاح معدنی فراوان، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
  • آنتی اکسیدان های موجود در این میوه، به بدن در مبارزه با رادیکال های آزاد کمک کرده و خواص ضدسرطانی دارد.
  • کارتنوئید و فلاونوئید موجود در کیوی، از DNA در برابر آسیبهای مرتبط با اکسیژن محافظت می کند.
  • کیوی سرشار از فولات است که برای پیشگیری از بیماری های قلبی و انواع سرطان مفید است. همچنین فولات در شکل گیری و تولید هموگولوبین خون نقش دارد.
  • میوه کیوی یک منبع عالی از امگا ۳، منیزیم، ویتامین E و مس است که می تواند خطر سکته قلبی و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
  • لوتئین موجود در کیوی، از بروز سرطان های ریه و پروستات جلوگیری می کند.
  • فیبر بالای این میوه، به رفع مشکلات روده بخصوص یبوست کمک می کند.
  • کیوی حاوی آنزیمی به نام آکتینیداین است که به تجزیه پروتئین کمک می کند.
  • سطح بالای پتاسیم کیوی، به کاهش و تعادل سدیم کمک کرده و فشار خون را متعادل می کند.
  • این میوه دارای شاخص گلیسمی پایین و فیبر بالا است به همین دلیل برای کاهش وزن، ایده آل است و چون سطح قند خون را به سرعت تغییر نمی دهد، برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
  • ویتامین E موجود در کیوی، از پوست در برابر آسیب پرتوهای خورشید محافظت می کند.
  • مصرف کیوی می تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.

  • این میوه می تواند التهاب عضلات و مفاصل را کاهش دهد و آنزیم های موجود در آن برای بیماران مبتلا به دردهای مفاصل مفید است.
  • به افزایش جذب آهن کمک کرده و از بروز کم خونی جلوگیری می کند.
  • ویتامین C موجود در کیوی از مرکبات و پرتقال بیشتر بوده و به همین دلیل می تواند در پیشگیری و درمان انواع سرماخوردگی موثر باشد.
  • دانه‌های سیاه آن حاوی ویتامین D است و برای کاهش خستگی و افسردگی مفید است.
  • ویتامین C این میوه، در ساخت کلاژن نقش داشته و چین و چروک پوست را کم می کند، همچنین دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است که با کنترل چربی پوست، به درمان آکنه و جوش کمک می کند.
  • روی و فسفر و ویتامین C و E موجود در کیوی، برای جلوگیری از ریزش مو مفید است.
  • کیوی یک میوه ملین بوده و در درمان یبوست مفید است.
  • فولات فراوان کیوی، برای زنان باردار مفید بوده و از وقوع نقایص عصبی و مغزی در جنین جلوگیری می کند.
  • پتاسیم، مس و منیزیم موجود در این میوه، برای سلامت استخوان ها و دندان ها مفید است.

توجه:

کیوی سرشار از اگزالات است و مصرف مقادیر بالای آن می تواند در ابتلا به سنگ کلیه موثر باشد. همچنین پتاسیم این میوه بسیار بالاست بنابراین بهتر است افراد مستعد به بیماری های کلیوی در مصرف این میوه دقت کنند.

آنزیمی به نام آکتیدین در کیوی، می تواند باعث بروزعلائم آلرژیک شود.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *