سرخط خبرها

سیب

سیب(Apple)

سیب یکی از اعجاب انگیزترین میوه های موجود در طبیعت و یک میوه شیرین و گوشتی از خانواده گلسرخیان بوده که منشاء اصلی آن آسیای مرکزی است. تا کنون بیش از ۷۵۰۰ رقم سیب شناخته شده است.

این درخت خزان پذیر، از هزاران سال پیش، در آسیا و اروپا رشد کرده و انواع آن در تابستان و پاییز ثمر می دهند.

میوه، شکوفه و برگ درخت سیب خواص دارویی بی نظیری دارد و در تولید انواع داروها و محصولات بهداشتی استفاده می شود.

ترکیبات شیمیایی :

سیب سرشار از ویتامین های A،C ،  Eو گروه ویتامین B بوده و املاح معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم، فسفر را داراست.

خواص درمانی :

  • سیب برای سلامت پوست بسیار مفید است و ویتامین B و E موجود در آن از خشکی، ترک خوردگی و رنگ پریدگی پوست جلوگیری می کند.
  • این میوه مانع تشکیل اسید اوریک شده و برای مبتلایان به التهاب و درد مفاصل و نقرس مفید است.
  • سیب برای بهبود عملکرد حافظه و تقویت اعصاب مفید است زیرا سرشار از فسفر می باشد.
  • اسیدهای موجود در سیب، باکتری های دهان را از بین برده و دندان و لثه را پاکسازی می کنند. همچنین سیب تازه اثرات ضدالتهابی داشته و یک دهان شویه طبیعی به حساب می آید.
  • سیب به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و از ابتلا به بیماری های عفونی به خصوص در دستگاه تنفسی جلوگیری می کند.
  • فیبر فراوان موجود در سیب، به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
  • پکتین موجود در سیب، یک ماده پروبیوتیک بوده و باکتری های مفید معده را تغذیه و تقویت می کند.
  • سیب یک آرام بخش طبیعی است و ویتامین B، منیزیم و فسفر موجود در آن، باعث آرامش سیستم اعصاب می شوند.
  • خوردن و حتی بو کردن سیب، می تواند فشار خون را کاهش دهد.
  • سیب یک میوه کاملا بدون کلسترول بوده و به کاهش کلسترول خون کمک می کند به همین دلیل از خطر ابتلا به بیماری های قلبی می کاهد.
  • برای بیماران مبتلا به دیابت، مفید است و به تثبیت قند خون کمک می کند زیرا پلی فنول موجود در سیب از نوسان قند جلوگیری کرده و ترشح انسولین را افزایش می دهند.
  • اسید کلروژنیک موجود در سیب، مانند یک داروی ضد سرطان عمل می کند.
  • سیب به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، برای کاهش وزن بسیار مناسب است.

  • دمنوش برگ سیب ادرار آور بوده و در درمان التهاب کلیه و مثانه مفید است.
  • دمنوش گل سیب، می تواند تورم مجاری تنفسی را کاهش داده و سرفه را درمان کند.
  • سیب دارای پکتین بوده که مانند تله ای به چربی ها و قند اضافه بدن می چسبد و به دفع آنها کمک می کند.
  • پوست سیب، حاوی آنتی اکسیدان قوی به نام کرستین بوده که از سلول های مغز در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند و در پیشگیری از آلزایمر موثر است.
  • سیب سرشار از انواع آنتی اکسیدان و کلسیم بوده و در تقویت سلامت استخوانها موثر است.
  • سیب سرشار از پلی فنول می باشد و برای پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله آسم مناسب است.
  • این میوه به عملکرد باکتری های مفید روده کمک کرده و سلامت دستگاه گوارش را حفظ می کند.
  • آهن فراوان موجود در میوه، به درمان کم خونی کمک می کند و تولید گلبول های قرمز را افزایش می دهد.
  • آنتی اکسیدان های موجود در سیب به تراکم و استحکام استخوان کمک می کند.
  • مصرف سیب به دلیل فیبر موجود در آن، در کاهش تولید سنگ صفرا موثر است.
  • سیب به درمان سندرم روده تحریک پذیر کمک می کند.
  • این میوه یک سم زدای طبیعی بوده و کبد را پاک سازی می کند.
  • آنتی اکسیدانی به نام کوئرستین در سیب، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و استقامت بدن را افزایش می دهد.
  • مصرف سیب به پیشگیری از آب مروارید کمک می کند.
  • ویتامین A موجود در سیب، قوه بینایی را تقویت کرده و دید در شب را بهبود می بخشد.
  • ویتامین C موجود در این میوه، تولید کلاژن را افزایش داده و از پیری زودرس جلوگیری می کند. همچنین این میوه یک آبرسان طبیعی برای پوست است.
  • بیوتین موجود در سیب، رشد مو و ضخامت مو را افزایش داده و از ریزش آن پیشگیری می کند.

 

توجه :

از خوردن هسته های سیب خودداری کنید، هسته این میوه دارای مقادیر قابل توجهی سیانید و مسمومیت زا می باشد.

از آنجا که بیشتر محصول سیب موجود در کشور، پیش از ارائه به بازار، با واکس میوه پوشانیده می شود، بهتر است سیب را بدون پوست مصرف کنید و یا به خوبی شسته و از نبود واکس روی پوست آن مطمئن شوید.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *