سرخط خبرها

آلو

آلو(Plum)

آلو یک میوه تک هسته ای از خانواده هلو و زردآلو(گل سرخیان) است. بیش از هزاران رقم از این گیاه در رنگ، شکل و اندازه های متنوع در جهان وجود دارد. درخت آلو بومی آسیا بوده و به نظر می رسد که از قرن ۱۹ به اروپا و سایر نقاط جهان منتقل شده است.

در ایران حدود ۷۵ رقم آلو شامل آلو سیاه، آلو زرد، آلو بخارا، آلو قطره طلا، آلو برقانی و آلو شابلون کاشت می شود که در طعم های ترش تا شیرین و رنگ های زرد، قرمز، ارغوانی و سیاه موجود می باشند.

 ترکیبات شیمیایی :

آلو سرشار از ویتامین های A، E،  C، K، B2، B6، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، مس، منگنز، فسفر و روی است.

خواص درمانی :

  • آلو یک میوه بسیار مناسب برای درمان و پیشگیری از یبوست است. این میوه سرشار از فیبر می باشد به همین دلیل عملکرد روده بزرگ را بهبود بخشیده و سرعت انقباضات و دفع مواد زائد را بالا می برد. همچنین عضلات دیواره روده را تحریک کرده و سرعت فعالیت روده را افزایش می دهد.
  • آلو به سلامت کبد و کلیه و دفع اوره و چربی خون کمک می کند.
  • فیبر بالا و ویتامین C موجود در آلو، برای زنان باردار و جنین آنها بسیار مناسب است. همچنین مصرف آلو به دلیل املاح و ویتامین های آن در دوران شیردهی نیز توصیه می شود.
  • این میوه سرشار از پتاسیم بوده و در کاهش و کنترل فشار خون موثر است.
  • مصرف آلو به صورت ناشتا در تقویت عملکرد کلیه ها و رفع سریع یبوست بسیار مفید است.
  • آلو برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است.
  • ویتامین های موجود در آلو بخصوص ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. مصرف این میوه از ابتلا به انواع سرماخوردگی پیشگیری می کند.
  • آنتی اکسیدان های موجود در آلو از بروز بیماری هایی مانند آرتروز، نقرس و رماتیسم جلوگیری می کنند و دردهای مفصلی را تسکین می دهد.
  • این میوه، نیرو بخش بوده و قوای عمومی بدن را افزایش می دهد.
  • جوشانده برگ و ساقه آلو می تواند به تقویت لثه و کاهش ورم گلو کمک کند.
  • آنتی اکسیدان های فراوان آلو، با اکسیداسیون و رسوب چربی در رگ ها مبارزه کرده و از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کنند.
  • ویتامین B6 موجود در آلو در بهبود متابولیسم بدن اثر گذار است و عملکرد مغز را بهبود می بخشد.
  • پتاسیم این میوه فشار خون را کنترل می کند و خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.
  • فیبر موجود در آلو با کاهش سرعت جذب مواد به ویژه قند ها، می تواند در کنترل قند خون موثر باشد.
  • آلو غنی از آهن بوده و برای جلوگیری از کم خونی مفید است.

  • این میوه ضد تب بوده و دمای بدن را کاهش می دهد.
  • آلو حاوی مقدار مناسبی فسفر است و به همین دلیل قدرت عملکرد مغز را افزایش می دهد.
  • این میوه برای دفع انواع انگل ها از سیستم گوارش بسیار مناسب است.
  • آلو حالت تهوع را کاهش می دهد و برای افرادی که به سرگیجه و تهوع مبتلا هستند، مفید است.
  • مصرف آلو برای سلامت و تراکم بافت استخوان مفید است.
  • ویتامین A موجود در آلو، به سلامت چشم و عملکرد بهتر آن کمک می کند.
  • این میوه به دلیل دارا بودن آب و فیبر فراوان، برای تابستان و پیشگیری از گرمازدگی مناسب است.
  • منیزیم موجود در آلو برای عملکرد صحیح ماهیچه و سیگنال‌های عصبی ضروری است.
  • آلو ادرار آور بوده و برای سلامت کلیه مفید است.
  • ویتامین E و بتاکاروتن موجود در آلو، از غشای سلولی در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و مانع بروز نشانه های پیری زودرس و چین وچروک پوست می شود.
  • آلو در درمان سریع زخم ها موثر است.
  • این میوه به حفظ فولیکول مو کمک کرده و از رگ های پوست سر محافظت می کند، به همین دلیل برای افزایش ضخامت و رشد مو و کاهش ریز مو مفید است.

توجه:

مصرف آلو با پوست، می تواند در کودکان مشکلات گوارشی مانند دل درد و دل پیچه ایجاد کند.

مغز آلو دارای اسید سیانیدریک بوده و مصرف آن باعث مسمومیت می شود.

میوه آلو برای افرادی که مزاج سرد دارند مناسب نیست.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *