سرخط خبرها
خانه / صفحه اول / گیلاس

گیلاس

گیلاس(Cherry)

درخت گیلاس با نامهایی همچون Wild cherry گیلاس وحشی یا Sweet cherry گیلاس شیرین خوانده می شود.

گیلاس یکی از میوه های تابستانی آبدار و خوش طعم و دارای گوشت شیرین و ترد بوده که در رنگ های زرد، قرمز و سیاه موجود است. این میوه، حاصل درختی خزان پذیر، بدون خار بوده که احتمالا از منطقه‌ای بین دریای سیاه و دریای خزر منشا گرفته ولی در زمان های قدیم، به اروپا برده شده است. در حال حاضر اغلب ارقام موجود در جهان، حاصل نژاد اصلاح شده اروپایی است.

این گیاه، دارای خواص بسیار است و تمام قسمت ‏های آن شامل میوه، دم، هسته، برگ و ساقه ی آن در طب و صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.

 ترکیبات شیمیایی :

گیلاس سرشار از پتاسیم، کلسیم، منیزیم، گوگرد و آهن و همچنین آنتوسیانین، کوئرستین، هیدروکسی سینامیک، کارتنوئیدها، ملاتونین است و منبع غنی از ویتامین A و C می باشد.

خواص درمانی :

  • گیلاس سرشار از آب، فیبر، قند، آهن، کلسیم و گوگرد و ویتامین A و C است.
  • سرشار از ملاتونین است که به تنظیم و بهبود خواب کمک می کند.
  • این میوه به کاهش سطح اسید نیتریک کمک می کند و به همین دلیل برای بهبود بیماری های التهابی و دردهای مفصلی مناسب است. همچنین می تواند در رفع نقرس مفید باشد. آنتوسیانین موجود در گیلاس با کاهش التهاب مفاصل در درمان این بیماری موثر است.
  • گیلاس برای بیماران قلبی بسیار مفید است.
  • مصرف منظم گیلاس، با افزایش میزان آنتوسیانین در خون، خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.
  • فیبر موجود در گیلاس، به سلامت روده کمک می کند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. همچنین وجود فیبر فراوان در این میوه، در کاهش وزن موثر است.
  • آنتوسیانین موجود در گیلاس، باعث بهبود عملکرد حافظه می شود.
  • آنتی اکسیدان های فراروان موجود در گیلاس، با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از پیری زودرس جلوگیری می کنند و خاصیت ضد سرطانی دارد.
  • رنگدانه طبیعی موجود در گیلاس یعنی آنتوسیانین، در کنترل قند خون نقش دارد، قند موجود در گیلاس برای افراد مبتلا به دیابت مضر نبوده و ۷۰% آن بدون اینکه به گلوکز تبدیل شود، صرف تولید انرژی می گردد.

  • پتاسیم موجود در گیلاس، خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش داده، فشار خون را پایی می آورد و باعث بهبود قدرت و کاهش گرفتگی عضلات می شود.
  • گیلاس یک مسکن درد طبیعی است و از ترشح آنزیم COX-1و COX-2  که در ایجاد التهاب و درد نقش دارند جلوگیری می کند.
  • فلاونوئیدها یکی از موادی هستند که به بهبود گردش خون و کاهش خطر لخته شدن خون کمک می کنند که در این میوه مقادیر مناسبی از فلاونوئید وجود دارد.
  • آب فراوان، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در گیلاس به درخشندگی و انعطاف پذیری پوست کمک کرده و در درمان آکنه و سایر اختلالات پوستی موثر است.
  • ویتامین A و C موجود در گیلاس سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مبارزه با انواع عفونت ها و باکتری ها کمک می کند.
  • گیلاس برای کلیه‌ها مفید بوده و به دفع سموم بدن کمک می کند. این میوه ادرار آور است و می تواند در از بین بردن سنگ کلیه و سنگ مثانه موثر باشد.
  • باعث ترشح هورمون شادی در بدن شده و در کاهش افسردگی نقش دارد.
  • برای سلامت چشم مفید است.
  • دم گیلاس در درمان برونشیت و دفع سنگ مثانه موثر است.
  • برگ این میوه برای کاهش یبوست مفید می باشد.

توجه:

مصرف زیاد گیلاس باعث نفخ معده می شود.

مصرف این میوه می تواند در کودکان زیر ۳ سال، مشکلات گوارشی، حساسیت و اسهال ایجاد کند.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *