سرخط خبرها
خانه / صفحه اول / گلابی

گلابی

گلابی(Pear)

گلابی میوه ای سبز یا زرد رنگ، آبدار و مخروطی شکل است که به شاه میوه یا آمرود نیز مشهور است.

گیاه گلابی، یک درخت خزان پذیر و بومی اروپای شرقی و آسیای غربی بخصوص نواحی شمال غربی ایران و کوه های قفقاز است. میوه گلابی، بعد از سیب مهمترین میوه دانه دار دنیا محسوب می شود. در ایران بیش از ۱۲۰ رقم گلابی از جمله گلابی کرج، خراسان، اصفهان، کاشان و مشهد وجود دارد.

میوه، برگ و پوست درخت گلابی دارای خواص درمانی بوده و مورد مصرف قرار می گیرد.

 ترکیبات شیمیایی :

گلابی غنی از ویتامین های E و Cو فولیک اسید و املاح معدنی همچون کلسیم، آهن، مس، منیزیم، پتاسیم و روی است.

خواص درمانی :

  • گلابی سرشار از ویتامین های E و C است.
  • گلابی ملین است و برای افراد مبتلا به یبوست، بسیار مناسب است.
  • دانه هایی بسیار ریزی که بخصوص در نزدیکی هسته گلابی زیاد است، از جنس سلولز بوده و در دستگاه گوارش هضم نمی شوند. این دانه ها با عبور از معده و روده، کلیه مواد زائد باقی مانده را جدا کرده و به دفع آنها کمک می کنند(بهتر است هسته های گلابی جویده نشوند).
  • بیشترین میزان فیبر این میوه، در پوست آن است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند.
  • ۸۰% وزن این میوه از آب تشکیل شده است به همین دلیل کالری پایینی دارد.
  • آنتی اکسیدان های موجود در این میوه، از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان پیشگیری می کند.
  • گلابی دارای ماده معدی برن بوده که می تواند به بهبود عملکرد انتقال دهنده های عصبی و مغز کمک کند.
  • این میوه، قند خون را به تدریج افزایش می دهد و چون سرشار از فیبر است از احساس گرسنگی سریع، جلوگیری می کند و برای بیماران مبتلا به دیابت نیز مفید است.
  • فیبر فراوان موجود در گلابی، از احساس گرسنگی سریع جلوگیری کرده و برای کاهش وزن مناسب است.
  • گلابی در تنظیم و کنترل کلسترول خون موثر بوده و میان وعده مناسبی برای افراد مبتلا به کلسترول بالاست.

  • تانن موجود در گلابی، برای درمان بیماری های سینه و سل مناسب است.
  • عنصر بور موجود در این میوه نیز به جذب بهتر کلسیم کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
  • این میوه به علت دارا بودن اسید فولیک و ویتامین C فراوان، یکی از میوه های مفید برای زنان باردار است.
  • پتاسیم موجود در این میوه، به از بین رفتن اسید اوریک و بهبود بیماری های آرتروز، رماتیسم و نقرس کمک می کند.
  • آنتی اکسیدان های موجود در گلابی، در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با انواع بیماری ها کمک می کند.
  • آب فراوان در میوه گلابی، به سلامت پوست و مو کمک می کند و یک مرطوب کننده طبیعی به حساب می آید.
  • این میوه به علت آب فراوان، برای جلوگیری از گرمازدگی مفید است.
  • ویتامین های فراوان موجود در گلابی به بهبود قوه بینایی کمک می کند.
  • گلابی سرشار از آهن و مس بوده و به تولید گلبول های قرمز کمک می کند و در درمان کم خونی موثر است.
  • فسفر موجود در این میوه به سلامت سیستم عصبی کمک می کند.
  • دمنوش برگ گلابی، ادرار آور، ضدعفونی کننده و میکروب کش است و به سلامت کلیه و دفع سنگ مجاری ادرار کمک می کند.
  • شکوفه گلابی، در قطع خونریزی و اسهال موثر است.

توجه:

هضم پوست گلابی برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند سخت است و توصیه می شود این افراد، گلابی را بدون پوست مصرف کنند.

گلابی مسهل است و بهتر است کودکان از مصرف مقادیر زیاد آن پرهیز کنند.

قند اینن میوه از نوع فروکتوز می باشد، لذا برای افرادی که به این نوع قند حساسیت دارند مناسب نیست.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *