سرخط خبرها
خانه / ویتامین ها / ویتامین B11

ویتامین B11

اسید سالسیلیک (Salicylic acid) یا بتاهیدروکسی از گروه ویتامین های B یکی از عناصر مهم در رشد، تکامل، فتوسنتز و فرایندهای جذب یونها در گیاهان است.

منشاB11، ویتامین B9 بوده و مانند سایر ویتامین های خانواده اش، در متابولیسم چربی ها و پروتئین ها و همچنین تولید گلبول های قرمز نقش دارد. بتا هیدروکسی، دستگاه گوارش را تحریک کرده و ترشحات اسید معده را بالا می برد و منجر به افزایش اشتها می شود.

 

خواص و ویژگی ها:

سالسیلیک اسید منافع زیادی برای سلامت عمومی بدن دارد که در زیر برخی از مهمترین خواص آن ذکر شده است:

  • تشکیل DNA وRNA با کمک B12
  • بهبود رشد و شکل گیری بافت های بدن ضروری
  • شکل گیری مغز، سیستم عصبی و نخاعی در دوران جنینی
  • افزایش تولید گلبولهای قرمز خون و پلاسما
  • کمک به درما پسوریازیس، میخچه، زگیل و بیماری های پوستی سخت
  • پاکسازی آلودگی های سطح پوست و کاهش بروز آکنه
  • افزایش شیر در مادران
  • مُسکن و کاهش دهنده درد
  • تقویت سیستم ایمنی کودکان
  • بهبود اشتها در بیماران مبتلا به کم اشتهایی

مواد غذایی غنی از ویتامین B11:

این ویتامین از طریق منابع گیاهی زیر قابل تامین است:

  • انواع توت
  • پرتقال
  • سبزیجات سبز برگ مانند اسفناج
  • بادام درختی

علائم و نشانه های کمبود:

هنوز نقش این ویتامین به طور کامل کشف نشده است، با این حال کمبود آن منجر به بروز علائم متعددی از جمله موارد زیر می شود:

  • کاهش رشد
  • خستگی و کسالت
  • کم خونی
  • کاهش اشتها و وزن به طور ناگهانی
  • تهوع و اسهال
  • کاهش رشد کودکان

احتیاط:

تا کنون، شواهدی مبتنی بر مسمومیت یا تداخل منابع غیر طبیعی این ویتامین و یا مکمل های شیمیایی این ویتامین با سایر مواد ارائه نشده است.

 

گردآوری: انجمن تغذیه طبیعی

همچنین ببینید

جلبک دریایی و خواص آن

جلبک های دریایی، گیاهانی هستند که در آب های آزاد دریاها و اقیانوس ها رشد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *