سرخط خبرها
خانه / صفحه اول / ویتامین K
ویتامین کا K

ویتامین K

ویتامین K در سال ۱۹۳۵ میلادی کشف و به‌عنوان ویتامین انعقاد خون که برای جلوگیری از خونریزی‌های کشنده ضرورت دارد شناخته شد.

میکروب‌های طبیعی روده قادر به ساختن ویتامین K هستند و درصورتی‌که آنتی‌بیوتیک‌ها به مدت طولانی مصرف شود با از بین رفتن این میکروب‌ها، از سنتز ویتامین K در روده کاسته می‌شود.

معمولاً بدن انسان مشکل کمبود ویتامین K ندارد زیرا اصولاً میکروب‌های دستگاه گوارش به مقدار کافی از این ویتامین سنتز می‌کند. نقش اصلی ویتامین K در انعقاد خون است .

منجمد کردن مواد غذایی باعث تخریب و از بین رفتن ویتامین k می‌شود.

 

نقش ویتامین K در بدن:

  • به پیشگیری از خون‌ریزی داخلی و خارجی کمک می‌کند.
  • در کم کردن خونریزی عادت ماهیانه مؤثر است.
  • انعقاد خون را تنظیم می‌کند.
  • ویتامین k علاوه بر ساخت پروتئین لازم برای تشکیل لخته‌های خون، در تولید چندین پروتئین دیگر برای خون، استخوان‌ها و کلیه‌ها نیز دخیل است.
  • در پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه مؤثر است.

 

کمبود ویتامین K

در شرایط زیر امکان کمبود این ویتامین وجود دارد :

– زمانی که مشکل در جذب چربی‌ها وجود داشته باشد (از جمله در بیماران مبتلا به کولیت اولسروز).

– در شرایطی که درمان با آنتی‌بیوتیک صورت بگیرد (که منجر به از بین رفتن باکتری‌های روده می‌شود) امکان ابتلا به کمبود این ویتامین وجود دارد.

– بیماری‌های کبدی

 

کمبود ویتامین کا می‌تواند سبب بروز خونریزی بی‌وقفه گردد.

منابع ویتامین K

منابع غذایی طبیعی و گیاهی ویتامین K:

علاوه بر تهیه ویتامین K توسط باکتری‌ها در روده، گیاهان سبز مانند اسفناج، گل‌کلم، کلم بروکلی، کرفس، خردل، چغندر، کاهو، ریحان، آویشن، جعفری، گشنیز، مرزنجوش، پونه کوهی، کلم پیچ، مارچوبه، کاسنی، برخی مغزها، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی نیز دارای این ویتامین هستند و نیاز انسان را به این ویتامین برطرف می‌کنند.

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *