سرخط خبرها

بسفایج

گیاهی از خانواده  سرخس است و این گیاه چند ساله، دارای نام های دیگری به نام “بسپایک”، “دارچماز” و “ثاقب الحجر” می باشد.

ریشه یا ساقه ی زیرزمینی این گیاه به رنگ های خاکستری، قهوه ای و سیاه بوده و این ریشه ی گرهی، دارای طعم های مختلف می باشد. مغز ریشه ی تازه ی آن سبز رنگ است و ریشه ی این گیاه بی گل پس از خشک شدن، به رنگ سرخ و سیاه می باشد.

بسفایج در فصل بهار رشد کرده و تابستان اوایل پاییز جهت موارد درمانی برداشت شده و استفاده می گردد. این گیاه دارای فلس های پولکی است و بیشتر در بین صخره ها می روید.

زادگاه اصلی این گیاه مشخص نیست اما بیشتر در نواحی معدتله ی جهان خصوصاً کشورهای اروپایی و در ایران نیز گرگان، رامسر، کلاردشت، گردنه حیران، گیلان، آذربایجان و کوه های کولان یافت می گردد.

بسفایج و ریشه خشک شده آن

 

بهترین نوع این گیاه از نظر خواص درمانی مربوط به وایقان آذربایجان بوده که دارای طعمی گس و کمی شیرین است. (وایقان شهری در آذربایجان شرقی است و در ۵ کیلومتری جنوب شرقی شبستر واقع شده است.)

خواص درمانی:

  1. خلط آور است.
  2. ملین و مسهل است.
  3. در درمان خنازیر (آماس غدد لنفاوی) کاربرد دارد.
  4. در درمان عفونت ریه استفاده می گردد.
  5. برای دفع کرم های روده مؤثر است.
  6. یکی از بهترین گیاهان در درمان نارسایی کبد است.
  7. در درمان یبوست های مزمن کاربرد دارد.
  8. تأثیر اندکی در درمان برص دارد.
  9. در درمان سرفه های مزمن کاربرد داشته و سرفه های خشک را درمان می کند.
  10. در درمان سرماخوردگی افراد مسن استفاده می گردد.
  11. ترشحات صفرا را زیاد می کند.
  12. یکی از بهترین گیاهان در درمان افرادی است که در اثر خوردن شیر آلوده، مسموم شده اند.
  13. در درمان تحلیل گاز روده و درد معده استفاده می گردد.
  14. یکی از گیاهان کاربردی در درمان بواسیر است.
  15. ضماد این گیاه در رفع پیچیدگی های عصب (خصوصاً بین انگشتان) که توأم با درد است کاربرد دارد.

همچنین ببینید

جلبک دریایی و خواص آن

جلبک های دریایی، گیاهانی هستند که در آب های آزاد دریاها و اقیانوس ها رشد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *