آخرین خبرها
خانه / تجربیات خام گیاهخواران / خام گیاهخواری و یک اشتباه!
خام گیاهخواری و یک اشتباه!

خام گیاهخواری و یک اشتباه!

بارها گفته‌ایم که برای سالم شدن و سالم ماندن، لازم است اصول تغذیه و سلامت طبیعی به‌خوبی درک و اجرا شود و همین‌طور، با توجه به شرایط نامطلوب کنونی در پرورش و نگهداری خوراکی‌ها و با توجه به شرایط متغیری که برای هر شخص ممکن است وجود داشته باشد، می‌بایستی تا حد ممکن بهترین انتخاب را داشت.

در این مصاحبه، با تجربه‌ی یکی از خام گیاهخواران آشنا می‌شویم که اگرچه اصول تغذیه طبیعی را تا حد زیادی رعایت کرده و نتایج خیلی خوبی نیز عاید ایشان شده است، اما بااین‌حال، یک اشتباه کوچک باعث ایجاد مشکلاتی برای ایشان شده. این مصاحبه با هدف بهره بردن از تجربه‌ی ایشان و آگاه ساختن سایر افراد از نکات کلیدی خام گیاهخواری منتشر می‌شود.

 

لطفاً خودتان را معرفی کنید.

مژگان (ساغر) علیزاده هستم، متولد 1358.

 

از چه زمانی خام گیاهخواری را شروع کردید؟

آشنایی من با خام گیاهخواری از طریق مطالعه‌ی کتاب آقای آوانسیان بود که از اینترنت آن را دانلود کرده بودم و این کتاب به اندازه‌ای برایم جالب بود که یک‌روزه آن را خواندم!

از آبان ماه سال 1391 تغییر تغذیه‌ام را شروع کردم. در ابتدا پذیرش این موضوع که اصلاً غذای پخته نخورم، برایم سخت و غیر قابل باور به نظر می‌رسید. بنابراین ابتدا محصولات غذایی حیوانی (گوشت، تخم‌مرغ و لبنیات) را کنار گذاشته و گیاهخوار (پخته‌خوار) شدم، که پس از 4 ماه با اینکه خیلی احساس نشاط و سبکی بهتری نسبت به قبل داشتم، اما وزنم به‌شدت پایین آمد و به 40 کیلوگرم رسیدم! البته در همان زمان نیز مصرف برنج و نان را حذف کرده بودم و بیشتر خوراک سبزیجات پخته و حبوبات مصرف می‌کردم.

هر چند در آن زمان هنوز احساس ضعف نداشتم، اما این کاهش وزن ناگهانی و بیش‌ازاندازه، باعث شد به این فکر کنم که شاید گیاهخواری هم چندان سالم نیست و خام گیاهخواری واقعاً تأثیرات بسیار بیشتری در سلامتی انسان دارد. بنابراین شروع به جمع‌آوری اطلاعات و تحقیق درباره خام گیاهخواری کردم و آگاهی خود را در این رابطه افزایش دادم. با بسیاری از خام گیاهخواران تماس گرفته و از آن‌ها از دلایل خام گیاهخواری و تجربه‌هایشان می‌پرسیدم، که خب هم چنان هنوز برای من به اندازه‌ی کافی قانع‌کننده نبود. بنابراین به تحقیق و مطالعه ادامه دادم تا اینکه به آن آگاهی که نیاز داشتم رسیدم و خام گیاهخواری را شروع کردم.

پس از خام گیاهخواری، با بازسازی بدن و سلول‌هایم، چند کیلوگرم به وزن من اضافه شد و احساس نشاط و سرزندگی من حتی نسبت به دوران گیاهخواری هم بسیار بیشتر شد.

 

پیش از خام گیاهخواری، تغذیه‌ی شما به چه شکل بود؟

مانند سایر مردم، همه‌چیزخوار بودم و البته خیلی هم خوش‌اشتها بودم!

 

سبک زندگی شما به چه شکل است؟

من همیشه عادت به ورزش منظم و یوگا داشته‌ام و اگرچه هم چنان شغل و کارم با نشستن و بی‌تحرکی برای ساعت‌های متمادی همراه است، اما پس از پایان کار، روزانه دو ساعت به تمرینات مختلف ورزشی اختصاص می‌دهم.

 

با وسوسه‌های خوراکی که معمولاً بعد از خام گیاهخواری به سراغ آدم می‌آید (آن هم خیلی شدید!) چه کردید؟

در این مورد، آگاهی خیلی به من کمک کرد که خام گیاهخوار باقی بمانم. هم‌چنین من همیشه این جمله در ذهنم بود که به خود می‌گفتم: “هیچ‌وقت محتاج هیچ دکتری نشو!” و این خیلی به من کمک می‌کرد. با گذشت زمان و ادامه‌ی خام گیاهخواری، رفته‌رفته این وسوسه‌ها کمتر شد و به‌طور ناخودآگاه نیز بیشتر به آن عادت کردم.

 

چه تغییرات دیگری در دوران خام گیاهخواری تجربه کردید؟

هنگامی‌که دچار استرس می‌شدم، به هیچ چیز میل نداشتم. در یک دورانی که استرس به من غالب شده بود، اشتهایم از بین رفته بود که باعث شد در اثر آن لاغرتر شوم. البته این موضوع در من، قبلاً و در دوران پخته‌خواری نیز به همین شکل بود.

 

تغذیه غالب شما در خام گیاهخواری چیست؟

در کل من سعی می‌کنم هر چیزی را به طبیعی‌ترین شکل ممکن مصرف کنم. بخش اعظم خوراک من را میوه‌ها تشکیل می‌دهد. ادویه و نمک نیز استفاده نمی‌کنم.

 

دیگران چه برخوردی با شما داشتند و تغییر تغذیه‌ی شما چه تأثیری روی اطرافیان گذاشت؟

در ابتدای شروع خام گیاهخواری، معمولاً خیلی بحث می‌کردیم و خیلی مخالفت می‌کردند، اما رفته‌رفته بسیاری از افراد برخوردشان با این موضوع بهتر شد.

هر چند متأسفانه اکثر اطرافیان نتوانستند (هنوز) خام گیاهخوار شوند، اما عادات غذایی خود را اصلاح کرده و مصرف میوه و سبزی خود را افزایش دادند.

 

در میهمانی‌ها چه می‌کنید؟

معمولاً همه‌جا میوه و سالاد هست و از این بابت مشکلی نیست. و من سعی می‌کنم مقداری مغزها و دانه‌های خام نیز با خود به همراه داشته باشم.

 

حس و حال شما و نتایج آزمایشات پزشکی پس از خام گیاهخواری چگونه بوده است؟

خوشبختانه در این مدت هیچ درد و ناراحتی حس نکرده‌ام. البته در آزمایش پزشکی که اخیراً انجام دادم، مشخص شد که دچار التهاب هستم. پس از پرس‌وجو و مشورت با آقای هومن نادری، مشخص شد که این امر به دلیل مصرف زیاد و روزانه‌ی گوجه‌فرنگی و هویج است (من روزی 3 لیوان آب هویج می‌خوردم!) و در واقع این اشتباه من در خام گیاهخواری بود، زیرا بعضی گیاهان و میوه‌ها (از جمله هویج، گوجه‌فرنگی و خربزه) علاوه بر اینکه حاوی سموم طبیعی هستند، در شرایط کنونی کشاورزی شیمیایی نیز بیشتر از سایر گیاهان سم می‌خورند. و بنابراین لازم است تا حد ممکن از آن‌ها پرهیز کرده و یا مصرف این دسته از گیاهان را به حداقل رساند تا به عوارض جانبی ناشی از سموم دچار نشویم.

 

از چه طریقی با آقای هومن نادری و مجموعه‌ی ایشان آشنا شدید؟

از طریق مصاحبه‌ای که با آقای هومن نادری انجام شده و در وب‌سایت دکتر زرین آذر بازنشر شده بود.

 

سخن پایانی؟

توصیه من به همه این است که آگاهی خود را درباره تغذیه و اصول آن بالا برده و بیشتر مطالعه و تحقیق کنند تا بدین ترتیب بتوانند موفق‌تر عمل کنند.

2 نظر

  1. میخواستم بدونم در صورتی که خیار و گوجه فرنکی رو خودمون بکاریم و کاملا ارگانیک باشه هم خوردنش ممنوعه در خامگیاهخواری?

    • بله، در اون صورت می تونید به مقدار کم مصرف کنید. اما به طور کلی گوجه و خیار جزو گیاهانی هستن که باید مصرفشون با احتیاط باشه، و مثل میوه های شیرین و رسیده نیستن که بشه باهاشون یه روز کامل رو سر کرد…

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*