سرخط خبرها
خانه / تجربیات خام گیاهخواران / سرتیپ بازنشسته‌ی خام گیاهخوار!
سرهنگ بازنشسته خام گیاهخوار

سرتیپ بازنشسته‌ی خام گیاهخوار!

مصاحبه با سرتیپ امیر طهماسبی

 

لطفاً خود را معرفی کنید.

امیر طهماسبی هستم، بازنشسته ارتش، ۸۰ ساله، و اصالتاً مشهدی. ۴ فرزند دارم (۳ پسر و یک دختر) که فرزندانم ازدواج کرده و اکنون من و همسرم در کنار هم زندگی می کنیم و خام گیاهخوار هستیم.

 

طریقه آشنایی شما با خام گیاهخواری؟

من خودم بیماری خاصی نداشتم. اما آشنایی من یا خام گیاهخواری به واسطه‌ی بیماری یکی از دوستانم صورت گرفت.

قضیه مربوط می شود به سال ۱۳۵۸ که یکی از دوستان هم‌دوره‌ام که به یرقان کهنه و خون آلوده مبتلا بود، پس از انجام آزمایشات پزشکی، هنگامی که به دکتر مراجعه کرد، پزشکش با دیدن نتایج آزمایش، به همسر او گفت که ایشان حداکثر تا ۶ ماه دیگر بیشتر زنده نخواهند ماند…

این موضوع برای ما خیلی دردناک بود و خیلی مأیوس شده بودیم. تا اینکه به آقای مرحوم آوانسیان مراجعه کردیم و بدین ترتیب، با خام گیاهخواری آشنا شدیم و شروع به اجرای آن کردیم.

دوستم پس از ۶ ماه خام گیاهخواری و انجام مجدد آزمایشات پزشکی، هنگامی که به همان پزشک قبلی مراجعه کرد، آقای دکتر متعجب شده و گفتند حتماً اشتباهی رخ داده و این آزمایش متعلق به شما نیست!

اما آن دوستم به خام گیاهخواری ادامه داد و هنوز هم زنده است و حتی با نوه هایش به کوه می‌رود.

 

عادات غذایی و زندگی شما قبل از آن به چه شکل بود؟

مانند سایر مردم همه‌چیزخوار بودم، و از آنجا که گوشت در خوراک نظامی‌ها جایگاه ویژه‌ای داشت، به همین خاطر به طور ناآگاهانه، مقدار زیادی گوشت مصرف می‌کردم. البته عادت به ورزش روزانه داشتم که همین موضوع به دفع سموم از بدنم کمک میکرد و به طور نسبی سالم مانده بودم.

 

خام گیاهخواری را چگونه ادامه دادید؟ چه نتایجی حاصل شد؟

پس از آشنایی با خام گیاهخواری از طریق مرحوم آوانسیان، من و دوستم تصمیم به اجرا و ادامه‌ی آن گرفتیم، اما متأسفانه با شروع جنگ تحمیلی و اعزام به جبهه، دیگر ادامه ی خام گیاهخواری امکانپذیر نبود و باعث شد من ۸ سال از این مکتب و سبک زندگی خوب و پاک، به اجبار جدا شوم! به هر حال دفاع از وطن خیلی مهم بود و رشادت‌های شهیدان و دلیران بود که کشور را حفظ کرد…

پس از پایان جنگ تحمیلی، به بیماری های مختلفی از جمله آریتمی قلبی، رقیق شدن خون و بزرگ شدن پروستات (تا اندازه ۶۷ میلی متر) مبتلا شدم و گوش چپم نیز تقریباً ناشنوا شده بود. به خاطر جنگ و خاطرات ناخوشایندی که از آن به جا مانده بود، اوقاتم خیلی تلخ بود و از نظر روحی و روانی نیز بسیار ناراحت بودم.

تا اینکه دوباره چشمم به کتاب آوانسیان افتاد و تصمیم به شروع مجدد خام گیاهخواری کردم. به طور کامل خام گیاهخوار شدم و تا حدود ۴-۵ ماه عکس العمل های خیلی شدید داشتم و حتی از ریه هام چرک و خلط های آلوده‌ی زیادی خارج شد. پس از آن حالم بسیار خوب شد و تا امروز که حدود ۲۷ سال از شروع دوباره‌ی خام گیاهخواری می‌گذرد، به زندگی ادامه می‌دهم. حتی گوش چپ من نیز تا حد خیلی زیادی بهبود یافت و شنوایی آن باز گشت. وزنم نیز که پس از جنگ و پخته خواری به حدود ۹۴ کیلوگرم رسیده بود، به تدریج کاهش یافت و اکنون حدود ۶۶ کیلوگرم هستم. دیگر بیماری ندارم و از هیچ قرص و آمپولی نیز در این سال‌هایی که از خام گیاهخواری می‌گذرد، مصرف نکرده ام.

 

آیا در این سالهای خام گیاهخواری، مکمل نیز مصرف کرده اید؟

خیر. من به دلیل این که از قبل درباره خام گیاهخواری اطلاعات مهم و کافی را داشته‌ام، تنها با خوراکی های طبیعی و سالم گیاهی، نیازهای بدنم را رفع کرده ام.

 

نحوه ی آشنایی شما با آقای هومن نادری و جلسات ایشان؟

از طریق آقای سعید دادگر (که خام گیاهخواری را از زمان مرحوم آوانسیان آغاز کرده اند) با جلسات آقای نادری در سرای محله آشتیانی آشنا شدم، که واقعاً بسیار جلسات مفید و مؤثری هستند و از آقای نادری به خاطر همّت و تلاششان در این راه، کمال تشکر را دارم.

 

تغذیه غالب شما در طول روز؟

من به طور کامل و مطلق خام گیاهخواری می کنم. از میوه های مختلف استفاده می کنم به خصوص در فصل هایی که میوه‌ی تازه به فراوانی در دسترس است. آب میوه‌جات و سبزیجات را به طور منظم استفاده می‌کنم. خشکبار را نیز استفاده می کنم و بعضی از آنها مانند کشمش را، خودم تهیه می‌کنم.

 

آیا خودتان نیز آشپزی خام‌گیاهخواری انجام می دهید؟

البته کلمات آشپزی و آشپزخانه برای خام‌گیاهخواران کاربرد ندارند بلکه بهتر است بگوییم “ناپزی” و “نا پَز خانه”!

بله، گاهی غذاهای خام ترکیبی نیز تهیه و استفاده می کنیم. و البته دستگاه آبمیوه گیری و مخلوط کن از پرکاربردترین ابزار این “نا پَز خانه” هستند.

 

پیشنهاد شما برای کسانی که تازه می خواهند تغییر عادات غذایی را شروع کنند؟

من همیشه گفته ام اگر خام گیاهخواری را شروع می کنید، با نام خدا و یاری گرفتن از او شروع کنید. توصیه من این است که حتی در میهمانی ها نیز به غذای پخته و ناسالم ناخنک نزنید چرا که معمولاً در میهمانی ها میوه یا سالاد هست و هم چنین می توانید با خود غذای مناسب خود را همراه داشته باشید. ناخنک زدن زحماتتان را به هدر می دهد و به همین علّت، لازم است از آن دوری کنید.

به افرادی که در مورد خوراکی‌ها اطلاعات و آگاهی کافی ندارند، همیشه پیشنهاد می کنم که ابتدا پیش از هر اقدام و تغییر دیگری، منابع مختلف مربوط به خام گیاهخواری را مطالعه کرده و سپس تغییر سبک زندگی را با آگاهی کامل شروع کنند.

 

سخن پایانی و هر چه میخواهد دل تنگت؟!

من واقعاً عاشق این مکتب و سبک زندگی هستم. معتقدم آن‌چه خداوند با نور آفتاب برای ما پخته و آماده کرده است، اگر آن را در آشپزخانه حرارت دهیم و تخریب کنیم، ناشکری بزرگی به حساب می‌آید.

به نظر من ما گوسفند را سه بار می‌کُشیم!

اول: وقتی با چاقو گلوی او را می‌بُرّیم.

دوم: پس از بریده شدن سر گوسفند و در طول زمانی که گوشت نگهداری می شود، سلول هایش می‌میرند و دچار فساد می‌شوند.

سوم: وقتی گوشت را می پزیم و با این کار، بسیاری از مواد غذایی باقی مانده را نیز از بین می بریم و تبدیل به تفاله می‌شود.

معتقدم از آنجا که ما انسان هستیم و قرار است اشرف مخلوقات باشیم، لذا هرگز نباید دست به قتل و کشتار بزنیم، قتل و کشتار به هر نوعی، از جمله کشتن حیوانات. ساختمانی بدنی ما با درّندگان فرق دارد؛ نه دندان‌های تیز بزرگ داریم و چنگال های بُرّنده. بنابر این اصلاً قرار نبوده ما به کشتار دست بزنیم، چه رسد به آنکه با کارد و چاقو بخواهیم سر حیوانات را از تن آنها جدا کنیم.

ما بایستی تمام تلاش خود را در راه صلح با خود، هم‌نوعان، طبیعت و سایر موجودات زنده به کار گیریم.

همه ی ما بالأخره روزی فوت خواهیم کرد، اما من ایمان دارم با تغذیه طیعی می توانیم یک زندگی توأم با صلح، بدون درد و بدون بیماری داشته باشیم و بدون بیماری نیز این دنیا را ترک کنیم…

 

آیکن تلگراملینک کانال تلگرام جهت اطلاع رسانی فوری جلسات رایگان خام گیاهخواری شرق تهران و اخبار مرتبط:

https://telegram.me/pendarfood

همچنین ببینید

فایل‌های صوتی و آموزشی رایگان تغذیه طبیعی

📡📡📡 پادکست های خوردارِ نیک، بحث و گفتگو پیرامون تغذیه طبیعی و سالم، برای سلامت …

۵ دیدگاه

  1. سلام. خیلی خوشحالم که صحبتهای آقای طهماسبی عزیز رو اینجا قرار دادن که واقعا جای توصیه ها و انرژی فوق العاده ایشون اینجا خالی بود. ممنون از آقای نادری عزیز و بزرگوار و دیگر دوستان که قبول زحمت کرده و مارو از تجربه هاشون بی نصیب نمیذارن.

  2. معراج خليلي مريان

    سلام و عرض ادب و احترام
    با سپاس از دوستان خوبم که در این راه سبز تلاش میکنند.آرزوی توفیق و سلامتی دارم

  3. درود بر شما اقای نادری عزیز من چندین دفعه پیام فرستادم ولی جوابی دریافت نکردم در ضمن نمیدونم دقیقا کجا باید سوالاتم رو بپرسم در قسمت پرسش و پاسخ تاریخ مطالب قدیمی هستند و فکر کردم بخاطر همین شاید شما پاسخ من رو ندادید. من ۲۵روزه که خام گیاهخوار صد در صد هستم .من در المان زندگی میکنم و متاسفانه نمی تونم از سمینارها و سخنرانیهای ارزشمندتون بهره بگیرم.۳۴سالمه و یک پسر ۲٫۵دارم بعد از خوندن کتاب مرحوم اوانسیان که فرمودند مادران با پختن غذاهای رنگین در اشپزخانه در حقیقت سم رو وارد بدن عزیزانشون میکنند ،دیگه دست و دلم به اشپزی نمیره خواهش میکنم یه برنامه غذایی یا اینکه برای کودکان از چه موادی باید بصورت روزانه باید استفاده کنیم تا‌دچار مشکل نشوند رادر سایت بگذارید لطفا برای ما که خارج از ایران هستیم در نظر داشته باشید که بسیار سخته که مدتها مینشینیم پای تلفن و متاسفانه موفق به تماس با شما نمیشیم. در ضمن من برای اجرای برنامه غذای بیست روزه دچار مشکل هستم و نمیتونم دقیقا اجرا کنم و از هر چیزی که در اختیار دارم گیاهی و خام استفاده میکنم وزنم ۸۰ و قدم ۱٫۶۳ میباشد و کاهش وزن چشمگیری نداشتم برای کاهش وزن حتما باید از برنامه بیست روزه استفاده کنیم که من یک مقدار دچار مشکل هستم لطفا بنده رو راهنمایی بفرمایید. و خیلی از مواد غدایی گیاهی که شما فرمودید اینجا نمیتونم پیدا کنم،بعد می خواستم بپرسم استفاده از دستگاه خشک کن مجاز هست یا نمیتونیم سالاد هامون رو مقداری با گاز یا ماکروویو گرم کنیم سردی غذاها قدری منو کلافه میکنه،بنده همزمان قهوه و سیگار رو هم ترک کردم،اقای نادری تقاضا میکنم نگید که با فلان شماره تماس بگیرید باور بفرمایید که برای ماها بسیار سخت هست و موفق نمیشیم باهاتون ارتباط بگیریم.در ضمن چگونه ما میتونیم کتابهای اشپزی خام گیاهخواری را برای تنوع در غذاها برای کودکانمان تهیه کنیم بنده عضو تلگرام همون که هر روز عکس غذاهای
    رنگین و خوشمزه ایرانی رومیگذارید هم هستم خواهش میکنم طرز تهیه انها رو هم بگذارید لطفا .اخه ما گناه داریم نمیتونیم از سمینارهاتون بهره بگیریم و از اون غذاهای خوشمزه ایرانی که به صورت خام تهیه میشه رو امتحان کنیم حداقل دستور غذاییشون رو برای ما بگذارید لطفا.جسارت منو ببخشید که اینقدر طولانی شد.من واقعا از شما و همکاران سبزتون سپاسگذارم ،ندیدم کسانی رو که به مانند شما بدون چشمداشت از وقت با ارزشون بدون هیچ توقعی به مردم کمک کنند .درود بر شرافت و همت و غیرتتون استاد عزیز. از خدایم برای شما سلامتی رو ارزو دارم .پاینده و برقرار باشید

    • درود بر شما
      آقای نادری که تمام تلاششون رو خالصانه دارن انجام میدن اما متأسفانه گاهی فرصت نمیشه جواب پیام های عزیزان رو بدن. سپاسگزاریم از اینکه این وضعیت رو درک می کنید.

      اما در رابطه با موضوعاتی که مطرح کردین، اگه یک گیاه یا خوراکی در آلمان پیدا نمیشه، خب بایستی پرس و جو و تحقیق کنید که معادل بومیش در اونجا چه گیاهی هست، و یا از دوستان و آشنایانتون در ایران بخواین که براتون بفرستن اگه امکانش هست.
      تبریک از اینکه سیگار و قهوه رو ترک کردین. اگه میخواین خام گیاهخواری کنید و میخواین که چیزی رو گرم کنید، نباید حرارتش بیشتر از ۵۰ یا نهایتاً ۶۰ درجه سانتی گراد بشه. البته یک رژیم سالم خام گیاهخواری ۸۰ درصدش باید از میوه ها تأمین بشه، و بنابر این اگه این روش رو در پیش بگیرید، مقدار سالاد و سبزی مصرفی شما هم بیش از اندازه نخواهد بود که اذیتتون کنه.

      اما برای آشپزی خام گیاهخواری برای کودکان، اگه کلمه Raw Veganism for Kids رو در اینترنت جستجو کنید، یه نتایجی نشون میده، از جمله این دو تا سایت که مربوط میشن به کتابهای الکترونیکی که در این رابطه نوشته شده:
      http://kidsgoneraw.com/
      http://rawkidsrecipes.com/

      هم چنین با توجه به اینکه آلمان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه تغذیه و درمان های طبیعی هست، خوبه که یه جستجو درباره انجمن های مرتبط با خام گیاهخواری در آلمان داشته باشید و باهاشون ارتباط برقرار کنید.

      منتظر خبرهای جدید از طرف شما هستیم…
      شاد و پیروز باشید

  4. جناب اقای معین گرانقدر
    سپاس فراوان برای وقت ارزشمندتون ،خیلی نگران پسرم بودم ولی حتما این به این سایتها مراجعه خواهم کرد و با ارزوی ادامه زندگی سبز وخرمتان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *