سرخط خبرها
خانه / سبزیها / اسفناج (Spinach)

اسفناج (Spinach)

اسفناجاسفناج:

گیاهی متعلق به ایران است که در اوایل قرن ۱۵ به اروپا راه یافته است و در کتابهای قدیمی به نام های اسفاناج و اسپناج نیز نام برده شده است.

این سبزی به رنگ سبز تیره با برگهای پهن گوشتی و نرم می باشد که هم در پاییز و هم در بهار وجود دارد .

این گیاه مواد معدنی زیادی از خاک میگیرد و خاکی که در آن کاشته می شود باید بسیار غنی از املاح معدنی باشد.

این سبزی به خاطر درصد مواد هیدروکربنه و مواد ازته به سایر سبزی های برگ پهن ارجعیت دارد.

ترکیبات شیمیایی :

در برگ اسفناج مقادیر زیاد آب و ویتامین های A ،B،C وD  و بالخصوص ویتامینن pp (نیاسین) که از گروه ویتامین های B است وجود دارد.

در این سبزی مفید مقادیری از کاروتن-ید-کلوفیل-لیتین-اسید اکسالیک- ساپونین و ارسنیک یافت می شود.

از دیگر مواد مفید و معدنی که از خاک دریافت می شود می توان فسفرکلسیم – و آهن نام برد.

این سبزی به خاطر داشتن پروتیین و اسید فولیک  بالا منبع بسیار خوبی از پروتین جایگزین گوشت برای گیاه خواران است.

در تخم جوانه زده این گیاه پر خاصیت مقادیری آنزیم سلوبیازجنیتوبیاز وجود دارد که با بزرگ شدن جوانه، این آنزیمها از بین می رود.

خواص درمانی :

۱-پاکسازی و خنک کننده کبد گرم است.

۲-تب بر و کاهش دهنده گرمی بدن است.

۳-درمان ورم روده کوچک و ریه است.

۴-از تخم آن در درمان زردی -یرقان-درد احشا (اعضای شکم) و قلب درد استفاده می گردد.

۵-سنگ مثانه را کوچک و دفع می کند.

۶-کسانی که دارای سوزش ادرار هستند از مصرف این سبزی نتیجه خوبی گرفته اند.

۷-برای دفع صفرا بسیار موثر است.

۸-خون ساز است (اسید فولیک+آهن)

۹-محرک سیستم ایمنی بدن است.

۱۰-ضد کرم و مسهل است.

۱۱-کاهش دهنده قند خون است.

۱۲-برای کسانی که بیماری های عصبی دارند بسیار مفید است.

۱۳-دختران و زنان در دوران پریود از این گیاه سبز استفاده نمایند.

۱۴-تاثیر این سبزی در درمان بیماری آسم -سرفه های خشک- و گرفتگی صدا ثابت شده است.

۱۵-خانم های شیرده که از کمی ترشحات شیر شکایت دارند از این سبزی استفاده کنند.

۱۶-در درمان روماتیسم موثر است.

۱۷-در درمان نقرس و قولنج های کبدی موثر است.

۱۸-خون را قلیایی می کند و برای پاکسازی بدن از حالت اسیدی بسیار موثر است.

۱۹-به خاطر داشتن آهک باعث تقویت استخوان و عضلات و به خاطر داشتن مواد لعابی برای مفاصل و مخاط بدن لازم است.

۲۰-از تفاله اسفناج به عنوان درمان دمل و نیش زنبور استفاده می کنند.

۲۱-در درمان گواتر به خاطر داشتن ید بالا بسیار مفید است.

۲۲-ترشحات روده و معده و لوزالمعده را زیاد میکند.

۲۳این سبزی در پیشگیری و درمان سرطان بسیار توصیه شده است.

موارد منع :

۱-کسانی که سنگ کلیه دارند.

۲-خانم های باردار از مصرف بیش از حد آب سبزیجات خودداری نمایند.

توصیه های لازم :

۱-بهتر است این سبزی پر خاصیت به صورت خام مصرف گردد.

۲-بهترین نوع مصرف آن ترکیب این سبزی با جعفری و کرفس به صورت آب گرفته آنست که صبح ناشتا مصرف گردد.

 

 

 

همچنین ببینید

افتتاح جلسات تغذیه طبیعی در سال ۱۳۹۷

دوستان و بهبودیافتگان عزیز با عنایت و لطف پروردگار، جلسات تغذیه طبیعی در سال ۹۷ …

۲ دیدگاه

  1. سلام من دو روزه که خام گیاه خواری دارم میکنم ، خیلی ضعف دارم و اذیت میشم ، من ناراحتی معده و روده هم دارم و از یبوست رنج میبرم خواهشمندم که در مورد تغذیه ای باید بخورم راهنمایی فرمایید . با تشکر

    • با سلام خدمت شما دوست عزیز.
      با شرکت در جلسات که بصورت رایگان برگزار میگردد و آدرس برگزاری جلسات که در همین سایت (www.v90.ir)موجود است میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و ادامه خام گیاه خواری اقدام نمایید.
      پاینده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *